VALAJÄRVEN
 SUOJELU-
 YHDISTYS ry
 
Haku

TOIMINTAKERTOMUS 2008

Yleistä

Toimintavuosi oli yhdistyksen kolmaskymmeneskuudes.

Sinilevää ei esiintynyt kesän aikana suuremmissa määrin. Havaintoja oli vain muutamana päivänä. Sinilevä lisääntyi kuitenkin marraskuussa.
Järvisätkintä ei esiintynyt merkittävissä määrin.
Veden näkösyvyys on pysynyt samalla tasolla kuin silmämääräisenä havaintona kesällä 2007. Näkösyvyys oli noin kaksi metriä alkukesällä ja noin 1,5 metriä loppukesällä.
Vedenpinta oli tavallista korkeammalla koko vuoden ajan.

Jätteiden keräys

Kesäasukkaiden jätteiden järjestetty keräys toimi siten, että 600 litran jäteastioita oli sijoitettuna neljään paikkaan mökkiteiden varsille 15.5. - 15.10. välisen ajan. Romulavoja ei ollut kesällä 2008.

Ravustus ja kalastus

Järven kalakanta on lisääntynyt ja kalojen koko on kasvanut tehtyjen havaintojen perusteella. Arto Askolin sai talviverkoilla yhteensä noin 120 kiloa haukia, joista suurimmat olivat 8 kiloisia.
Elokuun lopulla saatiin melko hyviä muikkusaaliita. Kuhaa ei ole vielä saatu.
Kesällä 2007 järvestä on saatu myös 75 cm pitkä ankerias ja iso karppi.

Rapujen istutus onnistui hyvin, sillä rapuja saatiin mukavasti.

Hoitokalastus 2008

Hoitokalastus toteutettiin toukokuussa 2008. Saalista tuli yhteensä noin 8.500 kg, josta 80% oli särkeä.

Suurimmat hauet olivat yli 10 kg ja pituudeltaan lähes 120 cm. Saaliina oli myös yksi lahna (tai karppi) 5,6 kg. Yhteen rysään tuli yhtenä yönä lähes 500 kg muikkuja. Rysiin tuli myös paljon rapuja.

Suojeluyhdistys maksoi hoitokalastuksesta 3.700€. Lisäksi kustannuksiin osallistuivat Riihimäen kaupunki 1.000€, Janakkalan kunta 1.000€, Rengon kunta 300€ sekä kalastusalue (Helge Joutsi) 500€.

Kotakalliontien mökkirantojen ruoppaus

Toistakymmentä mökkiläistä osallistui omakustantanteisesti rantojen koneelliseen ruoppaukseen touko - elokuussa 2008, kun Janakkalan ja Rengon kunnilta oli saatu myönteinen päätös ruoppauksen toteuttamiseen. Kiitokset Reijo Jokiselle, joka toimi hankkeen projektipäällikkönä.

Muikkubileet

Muikkubileet järjestettiin Yhteismetsän mökillä elokuun viimeisenä lauantaina 30. elokuuta. Lähes 100 mökkiläistä osallistui muikkubileisiin. Yhdistys tarjosi paistettuja ja savustettuja muikkua, loimulohta sekä rantakalaa ja räiskäleitä.

Elokuun kynttilät

Elokuun viimeisenä lauantaina sytytettiin iltakynttilät rannalla. Noin kolmekymmentä tulta näkyi rannoilla.

Postilaatikot

Yhdistyksen viisi postilaatikkoa mökkiteiden varsilla ovat toimineet tiedotteiden jakamisessa.

Jäsenet

Yhdistyksen jäsenrekisterissä on noin 130 mökkiläistä sekä 6 yhteisöä. Tehostetun jäsenmaksujen perinnän ansiosta yhdistykseen on liittynyt muutama uusi jäsen.

Hallitus

Puheenjohtaja: Pekka Koskinen
Hallitus: Erkki Valajärvi, Ilkka Heino, Marjaleena Hiltunen, Heikki Vähämaa
Varajäsenet: Janne Osmala, Pekka Pirtinaho, Jukka Lehtonen, Reijo Jokinen ja Aila Santanen.
Rahastonhoitaja: Aila Santanen.

Tilintarkastajat

Tilintarkastajina ovat toimineet Tapani Paananen ja Jussi Saarinen. Varamiehinä ovat olleet Aira Söderman ja Hannu Rintala.

Kokoukset

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Vähikkälän maamiesseurojen talolla 24.5.2008. Hallitus on kokoontunut kauden aikana kolme kertaa.

Talous

Jäsenmaksua on peritty vuonna 2008 20 euroa perusyksiköltä ja 20 euroa jätemaksuna. Kauden tilinpäätökseen on kirjaantunut enemmän jäsenmaksuja kuin edellisenä vuonna.

 

© 2007-2018 Valajärven suojeluyhdistys