Kirkkovene

Kuva: Päivi Tjukanov

Valajärven suojeluyhdistys sai vuonna 2010 lahjoituksena kirkkoveneen, joka kunnostettuna on halukkaiden käytettävissä.

Kuortanelainen majoitus- ja matkailualan yrittäjä Pauli Lampinen (Hotelli Kuharanta, Kuortane Golf ym.) lahjoitti vuonna 2010 Valajärven Suojeluyhdistykselle vanhan ylimääräisen kirkkoveneensä. Veneen kunnostus oli melkoinen urakka ja se tapahtui muutamien aktiivisten mökkiläisten toimesta. Kunnostusta sponsoroi Joutsen Oy, minkä  mukaan vene on saanut nimekseen Valajärven Joutsen.

Veneeseen mahtuu enimmillään 12 soutajaa ja perämies, mutta jo 6 soutajaa saa sen mukavasti liikkumaan.

Tule mukaan iloiseen porukkaan, joka keväisin huoltaa venettä (ja itseään) ja kesällä soutelee järveä ristiin rastiin. Tulet hämmästymään, miten monta mukavaa rantabaaria Valajärveltä löytyy!

Lisätietoja: Reijo Jokinen, p. 0400 467 110

⇒ Kirkkoveneen ohjeet

Vuokraa kirkkovene

Kirkkovenettä voi myös lainata tai vuokrata vaikkapa yrityksen käyttöön.
Kerää 6-12 hengen joukko ja lähde kiertämään järvi iloisessa tunnelmassa.
Lisätietoja Reijo Jokinen, p.  0400 467 110.

Mommilanjärven soutelu

Hausjärven Haminankylässä järjestettävä Mommilanjärven soutelu on yksi Suomen suosituimmista soututapahtumista. Valajärven Joutsenen joukkue on osallistunut tapahtumaan useana vuonna.

⇒ Mommilanjärven soutelun sivut
⇒ Mommilanjärven soutelun Facebook-sivut