Kirkkovene

Kuva: Päivi Tjukanov

Valajärven suojeluyhdistys sai vuonna 2010 lahjoituksena kirkkoveneen.

Kuortanelainen majoitus- ja matkailualan yrittäjä Pauli Lampinen (Hotelli Kuharanta, Kuortane Golf ym.) lahjoitti vuonna 2010 Valajärven Suojeluyhdistykselle vanhan ylimääräisen kirkkoveneensä. Veneen kunnostus oli melkoinen urakka ja se tapahtui muutamien aktiivisten mökkiläisten toimesta. Kunnostusta sponsoroi Joutsen Oy, minkä  mukaan vene sai nimekseen Valajärven Joutsen.

Valitettavasti vene ei kestänyt pressun alla vietettyjä talvia, vaan vuonna 2022 jouduimme toteamaan, että veneestä on luovuttava turvallisuussyistä.

Veneeseen mahtui enimmillään 12 soutajaa ja perämies, mutta jo 6 soutajaa sai sen mukavasti liikkumaan. Suosittuja olivat Valajärven ympärisoudut iloisessa porukassa. Oli hämmästyttävää todeta, miten monta avointa rantabaaria Valajärven rannoilta löytyikään soutajia virkistämään!

Valajärven soutujoukkue osallistui useana kesänä Hausjärven Haminankylässä järjestettävään Mommilanjärven souteluun, joka on yksi Suomen suosituimmista soututapahtumista.

Valajärven pikkujoutsenet vuonna 2015 Mommilanjärvellä