Jäähyväiset kirkkoveneelle

Valitettavasti joudumme toteamaan, että yhdistyksen kirkkovene on jokavuotisesta perushuollosta huolimatta mennyt niin huonoon kuntoon, että sen käyttäminen ei ole enää turvallista. Veneen korjaaminen vaatisi kohtuuttoman suuren työn, joten näillä näkymin vene joudutaan luultavasti romuttamaan.

Saimme tämän vanhan puusta ja vanerista tehdyn kirkkoveneen lahjoituksena vuonna 2013. Kunnostuksen jälkeen Valajärven Joutseneksi kastettu vene otettiin juhlavasti käyttöön Muikkubileissä 2014.

Kirkkovene on palvellut meitä hienosti ja uskollisesti näinä vuosina. Monet mökkiläiset ovat osallistuneet sillä iloisiin risteilyihin pitkin Valajärveä. Useana vuonna Valajärven soutujoukkue osallistui sillä myös Mommilanjärven souteluihin. Voi todeta, että kirkkoveneellä on ollut merkittävä vaikutus Valajärven mökkiläisten yhteishengen luomisessa ja ylläpitämisessä.

-> Lue lisää Valajärven kirkkoveneestä

Lauantaina 13.8.2022 teimme kirkkoveneellämme vielä lyhyen nostalgisen souturetken.