Ministeri Lepän vierailu Vähikkälässä

Ministeri Leppä kävi vierailulla Vähikkälässä 9. marraskuuta 2020. Vierailun kohteina olivat kyläkoulu, Seuratalo ja Sauvalan kartano. Ministeri Leppä seurueineen halusi ymmärtää, mistä tulee Vähikkälän kylän elinvoima ja kuinka Vähikkälän oppeja voidaan hyödyntää Suomen maaseutustrategian tekemisessä. Ministerin näkemykset ja kommentit löytyvät oheisista linkeistä.

Valajärven Suojeluyhdistyksen edustaja oli kutsuttu mukaan tapahtumaan. Kerroimme ministerille, kuinka mökkiläisyys muuttaa muotoaan ja mökkiläisyys lähestyy kyläläisyyttä. Joka vuosi korjataan pari mökkiä ympärivuotiseen asumiseen. Mökkiläisten ostovoiman arvioidaan olevan noin puoli miljoonaa euroa kesäkuukausien aikana. Nämä rahat jäävät toivottavasti paikallisille kauppiaille, jotka sitten ovat iloisia veronmaksajia kotikunnissaan. Janakkalan kunnanjohtajan kanssa sovittiin, että vielä ennen joulua jatketaan keskustelua mökkiläisten roolista Janakkalan kunnassa.