Ilkka Heino 24.4.1934 – 16.11.2021

Valajärven Suojeluyhdistyksen hallituksen pitkäaikainen jäsen Ilkka Heino nukkui pois 16. marraskuuta 2021. Ilkka oli syntynyt 24. huhtikuuta 1934.

Heinon perhe tuli Valajärvelle mökkiläiseksi vuonna 1953 nykyiselle Koskisentielle. Nyt perheen mökeistä huolehtii Ilkan poika Timo, joka on yhdistyksemme hallituksen jäsen.

Ilkka oli mukana Valajärven Suojeluyhdistyksen hallituksen työssä reilut 15 vuotta alkaen vuonna 2002, jolloin yhdistys täytti 40 vuotta. Ilkka osallistui yhdistyksemme työhön monella eri tavalla ja aina hyvin positiivisella asenteella. Ilkka, joka työskenteli pelastuslaitoksessa esimiehenä, esimerkiksi järjesti muikkubileisiin pelastuslaitoksen kalustoa esittelyineen. Ilkka ja Anja olivat alusta asti järjestämässä muikkubileitä. Alkuaikoina muikut perattiin käsityönä Metallin rannassa ennen paistamista.

Ilkalla oli yksi harrastus, jonka lähellä minäkin sain olla jo 1970-luvulla. Ilkalla oli kotonaan autokorjaamo, jossa mekin huolsimme 1968 mallista Land Roveria. Autoa huollettiin niin hyvin, että se on vieläkin täysin ajokuntoisena tallissamme. Ilkka oli myös taitava seppä. Hän teki Suojeluyhdistykselle ensimmäisen latuhöylän, jolla teimme hiihtoladut järven jäälle.

Ilkalla oli huoli, kuinka voimme säilyttää Valajärven veden puhtaana tuleville sukupolville. Jatkamme Valajärven vesiensuojelutoimintaa Ilkan huolen pohjalta kiitollisena Ilkan monivuotisesta työpanoksesta Valajärven hyväksi.

Valajärvellä tammikuussa 2022

Pekka Koskinen

Kuva: Pekka Koskinen