Kotiseutuliiton tuoreessa kirjassa kerrotaan Valajärven mökkikulttuurista

Suomen Kotiseutuliitto on julkaissut Kotiseutu 2023-nimisen kirjan. Teos kertoo kestävän kehityksen eteen tehtävästä paikallisesta työstä ja koostuu 20:stä aihetta monipuolisesti tarkastelevasta artikkelista. Kirjoittajia kirjassa on maamme kulttuuriperinnön ja kestävyyden eturivin asiantuntijoista aina paikallisiin puuhaihmisiin saakka.

”Kirja kertoo kotiseututyön moniulotteisesta merkityksestä koko maapallon tulevaisuudelle, niin suureelliselta kuin se oman kotiseutunsa kulttuuriperinnöstä huolehtivalle ihmiselle saattaa äkkipäätä kuulostaa. Kohtalomme riippuu valtavasta määrästä isoja ja pieniä tekoja, jotka yhdessä voivat ovat käänteentekeviä. Siihen me uskomme”, kirjan toimituskunta toteaa esipuheessa.

Kirjan sivulta 90 alkaa luku ”Tarinoita talteen Valajärveltä”, jossa kerrotaan Valajärven kesämökkikulttuurista. Kirjoittajina ovat Pekka Koskinen, Maija Mäki ja Eija Schwartz.

Kirja on ilmainen ja on ladattavissa alla olevan linkin kautta.
=> Avaa Kotiseutu 2023-kirja